2 Octombrie 2012

Avocatii lui Diaconescu: Putem sa viram banii pentru Oltchim pana in 2013



Contractul dintre Dan Diaconescu si Ministerul Economiei privind transferul pachetului majoritar de actiuni la Oltchim nu are termen limita de semnare luni, 1 octombrie, iar banii vor putea fi virati pana in 14 februarie 2013, afirma Daniel Fenechiu, unul dintre avocatii patronului OTV.

"Data de 1 octombrie 2012 nu este data limita pentru semnarea contractului", a afirmat Fenechiu, citat de Mediafax.

Discutiile dintre Diaconescu si Ministerul Economiei sunt suspendate. Fenechiu a adaugat ca negocierile sunt intr-o "pauza tehnica, pentru redactarea documentelor".

Diaconescu a castigat saptamana trecuta licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Oltchim, i-a cerut lui Diaconescu sa prezinte o dovada ca dispune de cele 45 milioane euro pe care s-a angajat sa le plateasca pentru actiuni.

Premierul Victor Ponta a declarat saptamana trecuta ca Dan Diaconescu are termen pana luni, 1 octombrie, sa plateasca pretul pe actiuni, caz in care acesti bani ar putea fi acordati Oltchim pentru functionarea combinatului., ca imprumut de salvgardare pentru maximum sase luni, pana la transferul actiunilor.



Citeste si