Dan Diaconescu a declarat ca era pregatit sa doneze luni circa trei milioane de euro pentru plata salariilor restante de la Oltchim Ramnicu Valcea, insa banii nu au fost acceptati de ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, din cauza unor limitari legale. Cititi in continuare cele mai importante declaratii facute de acesta la iesirea din sediul Ministerului.

Citeste si Politicieni certati cu logica economica, vindeti Oltchim catre angajati!


“Ne-am programat la banci pentru scoaterea banilor astazi, ni se cer comisioane, vroiam ca sumele sa intre in conturile muncitorilor insa domnul Chitoiu mi-a spus sa nu vin cu cash la Minister. Trebuie sa gasim o cale legala pentru a nu fi acuzat ca dau mita. Plata salariilor nu depinde de mine ci de Guvern”

“I-am atras atentia domnului Chitoiu ca grupurile economice straine despre care dansii de la Guvern vorbesc nu vor veni la o eventuala viitoare licitatie pentru Oltchim in ianuare, pentru ca acele grupuri fac deja parte din proiectul nostru


Dan Diaconescu spune ca pana in prezent nu au avut loc "discutii reale" privind preluarea actiunilor la Oltchim si ca va actiona statul in judecata daca va fi eliminat de la negocieri.

El a afirmat totusi ca a avut loc "o schimbare de situatie" si ca ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, si-a cerut scuze in numele Guvernului pentru acuzatii aduse lui Diaconescu.

“Am cerut ca inaintea de semnarea contractului de privatizarea sa se introduca o clauza pentru Arpechim. Daca guvernantii nu vor face asta, atunci OMV nu va raspunde la telefonul meu ci doar al lor”

“M-am oferit sa platesc cele 45 mil. euro pentru privatizare inainte de 2013, dar sa nu se impuna termene de zece zile. Cu Erste s-a negociat un an si jumatate. Nu semnam contractul in aceasta forma si nu dau banii inainte sa semnez contractul. Normal ca am banii, va inchipuiti ca as semna daca nu i-as avea? Am banii si acum! In 20 de ani de televiziune, stiti sa fi mintit eu vreodata?”

“Am vazut ca mai nou presa si lumea se intreaba de unde am eu acesti bani. Un om care este gata acum sa doneze cateva milioane de euro credeti ca nu mai are si alti bani? Pe Mittal nu l-a intrebat nimeni de unde are un miliard de euro. Din munca am! Muncesc zi si noapte, nu am weekenduri ca guvernantii”

“Daca nu castigam noi licitatia, acum Oltchim era la fier vechi”

Negocierile dintre Dan Diaconescu si Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) pe tema privatizarii combinatului Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) sunt din nou suspendate, intrucat patronul OTV nu a prezentat dovada ca dispune de banii pentru cumpararea actiunilor,

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, si seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Serban Pop, au venit la sediul Guvernului luni dimineata, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situatia Oltchim.

Ministrul Internelor: Daca Diaconescu avea de transportat sacii cu euro, solicita masini de la MAI


Ministrul de Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat luni ca nu face parte din "telenovela Dan Diaconescu", glumind ca, daca acesta ar fi avut de transportat saci cu euro la Oltchim, ar fi solicitat de la MAI masini pentru un astfel de transport, scrie Mediafax.

Intrebat daca Diaconescu a solicitat serviciile Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) pentru luni, ministrul a spus ca el nu face parte din "telenovela Dan Diaconescu", care, "probabil, astazi (luni - n.r.) o sa se incheie".

"Ca sa fac o gluma (...) daca avea de transportat saci cu euro astazi, solicita masini care pot sa execute un astfel de transport", a spus Dusa.

Ministrul a mai spus ca va face comentarii despre Oltchim dupa incheierea acestui "episod". "Cand o sa se termine acest episod, probabil o sa fac si eu comentarii, dar care sa vizeze strategia Oltchim, nu ce face Dan Diaconescu", a spus Dusa.

Citeste si articolul Politicieni certati cu logica economica, vindeti Oltchim catre angajati!


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri