Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,18% la deschiderea sedintei, in contrast cu evolutia burselor externe, insa cei mai multi jucatori au continuat sa adopte pozitii de asteptare, astfel ca rulajul era de doar 182.000 de lei.

Dupa primele 15 minute de tranzactionare de marti, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,16%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,28% peste nivelul de luni. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, scrie Mediafax.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a debutat in urcare cu 0,08%, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, a avansat cu 0,35%.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea,era in crestere tot cu 0,35%.

Actiunile europene au deschis in scadere marti, dupa ce au inregistrat luni cea mai mare crestere din mai mult de trei saptamani, in timp ce contractele futures pentru companiile listate in SUA si pietele din Asia au stagnat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
BVB a inchis pe verde ultima sedinta a saptamanii