Pretul aurului se apropie de 1.800 dolari pe uncie pentru prima data in acest an, iar detinerile de aur ale investitorilor de pe burse au urcat la un nou record, de 2.681 tone, pe fondul temerilor privind impactul inflationist al masurilor de stimulare a economiei anuntate de bancile centrale, scrie Mediafax.
In aceasta vara, unii investitori puneau sub semnul intrebarii sustenabilitatea aprecierii accelerate a aurului, care a crescut in ultimii 10 ani de la 250 dolari pe uncie la aproape 2.000 dolari pe uncie, noteaza Financial Times.

Odata cu masurile de stimulare anuntate in ultimele saptamani de bancile centrale - de la cea de-a treia runda de relaxare cantitativa a Rezervei Federale la achizitiile nelimitate de obligatiuni ale Bancii Centrale Europene - cererea pentru aur a crescut puternic, investitorii cautand sa-si protejeze fondurile de impactul inflationist al acestor programe.

Astfel, detinerile de aur ale investitorilor in exchange traded funds - fonduri de investitii flotate pe burse - au atins recent un record de 2.681 tone, potrivit analistului Edel Tully de la UBS, citat de Financial Times.

Vineri, pretul aurului a atins maximul ultimelor 11 luni, de 1.795 dolari pe uncie troy. Tot mai multi traderi au inceput sa tinteasca recordul de 1.920 dolari pe uncie stabilit anul trecut.

Cotatiile aurului au atins noi maxime in cursul acestei saptamani pentru contractele denominate in euro si franci elvetieni: aproxiamtiv 1.380 euro, respectiv 1.670 franci pentru o uncie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri