Actiunile au fost cumparate prin mai multe tranzactii de Azomures (AZO), companie controlata aproape integral de Ameropa. Valoarea tranzactiilor a fost de 8,5 milioane lei (1,8 milioane euro).

Titlurile au fost transferate la 11,2 lei, pret cu 20% sub cotatia de marti, cand a fost realizat cel mai recent transfer. Totodata, pretul este cu 15,4% peste cel la care Ameropa a derulat in iunie oferta de preluare a Chimpex, de 9,7 lei/actiune.

Tranzactiile au fost intermediate de BCR, potrivit unei raportari transmise, luni, de intermediar pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In cadrul ofertei, Ameropa a vrut sa cumpere 9,57% din actiunile operatorului portuar pe care nu le detinea. Operatiunea a esuat insa, deoarece a preluat doar 1,06% din titlurile Chimpex, majorandu-si participatia de la 90,43%, la 91,49%. In aceste conditii, Ameropa nu a ajuns la nivelul de 95% de la care poate delista Chimpex.

Citeste si:

Concomitent cu oferta la Chimpex, Ameropa a derulat o operatiune similara si la Azomures (AZO), unde a platit cu 240,1 milioane lei (53,7 milioane euro) pentru 20,56% din titlurile companiei si a ajuns sa detina peste 95% din actiuni. Ulterior, Ameropa a inceput procedurile pentru delistarea Azomures.

Raportat la pretul la care au fost realizate tranzactiile de vineri, capitalizarea Chimpex este de 126,2 milioane lei (27,6 milioane euro).