„In acest context, autoritatea pietei de capital recomanda clientilor societatii de servicii de investitii financiare (S.S.I.F.) WBS Romania care se considera prejudiciati, sa depuna reclamatii la sediul C.N.V.M.”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al autoritatii de supraveghere a pietei de capital.

Potrivit unor informatii transmise wall-street.ro de clienti WBS Holding (firma prin care SSIF WBS facea tranzactiile internationale), brokerul Cristian Sima nu este de gasit de mai bine de 10 zile, iar tranzactiile pe pietele internationale au fost oprite. Pana miercuri Sima a ocupat si functiile de director si presedinte in cadrul Bursei din Sibiu (Sibex).

Joi, Politia Sibiu s-a autosesizat si a inceput o ancheta in cazul fostului presedinte Sibex.

Oficialii CNVM au tinut sa mentioneze ca WBS Holding nu este o entitate aflata sub autoritatea sa, nefiind autorizata sa desfasoare activitati pe piata de capital din Romania.

„CNVM va investiga eventualele legaturi existente intre WBS Holding si WBS Romania, in scopul protectiei investitorilor care desfasoara operatiuni pe piata de capital prin intermediul SSIF-ului aflat sub autoritatea sa”, au mai adaugat reprezentantii Comisiei.