“Saptamana viitoare oferta ar trebui sa inceapa, mai exact imediat ce se va stabili un pret. Teoretic acesta este termenul pe care si brokerii straini vor sa il mentina, insa o surpriza din partea statului nu poate sa fie exclusa niciodata”, a declarat sursa citata.

Oferta Transgaz ar putea sa aiba o valoare de aproximativ 335,5 mil. lei (73,3 mil. euro), luand in calcul pretul de 190 lei/actiune stabilit pe Bursa in sedinta de miercuri.

Actiunile TGN erau suspendate joi de la tranzactionare pentru a se permite desfasurarea unei Adunari a Actionarilor. Acestia vor decide daca aproba modificarea cotei de participare detinuta de Transgaz in cadrul companiei Nabucco Gas Pipeline de la 17,064%, la 17,38%.
Oferta publica de vanzare de la Transgaz a fost amanata de mai multe ori in acest an, odata cu schimbarea conditiilor de piata dar si a Guvernelor.

Citeste si:

Pe 10 octombrie, Guvernul a aprobat memorandumul privind oferta secundara de vanzare de la Transgaz. De asemenea, CNVM a aprobat in luna mai prospectul preliminar.

Statul roman este principalul actionar al companiei care opereaza sistemul de transport al gazelor naturale din Romania, cu o participatie de 73,5%. Fondul Proprietatea este al doilea cel mai mare actionar, cu un pachet de 14,9% din titlurile TGN.