Conditiile meteo impiedica deschiderea bursei din SUA pentru doua sedinte consectiv, pentru prima data in decurs de peste un secol, in contextul ravagiilor cauzate pe coasta de Est a Statelor Unite de uraganul Sandy, iar atentia se indreapta acum spre ziua de miercuri, informeaza Mediafax.
NYSE Euronext va testa un plan de urgenta marti, pentru situatia in care piata de capital nu va putea relua tranzactiile nici miercuri.

Bursele raman inchise marti si se alatura pietelor de obligatiuni, dupa ce vantul foarte puternic si inundatiile au paralizat centrul financiar al SUA. Inchiderea bursei pentru doua sedinte consecutiv, prima dupa 1888, a fost anuntata de operatorul NYSE Euronext dupa consultari cu alti operatori bursieri. Anterior, asociatia pietelor financiare a recomandat oprirea completa a tranzactiilor cu instrumente financiare cu venit fix denominate in dolari, dupa ce aceasta piata a avut luni un program mai redus si a inchis la pranz.

Uraganul Sandy a atins coasta SUA in statul New Jersey si se indreapta catre nord. Furtuna afecteaza o regiune cu populatie de circa 60 de milioane si a cauzat deja pagube de miliarde de dolari.

"Este o situatie extraordinara, coordonata cu furtuna extraordinara. Raspunsul operatorilor si autoritatilor de reglementare de a inchide piata a fost adecvat si ramane adecvat sa fie inchisa si maine", a declarat, luni, Ryan Larson, sef al diviziei de tranzactii pe piata de capital la RBC Global Asset Management.

Bursa din SUA intentioneaza sa reia activitatea miercuri, ultima zi a lunii octombrie, daca permit conditiile meteo, potrivit NYSE Euronext si Nasdaq OMX.

Ultima astfel de situatie pe bursa din SUA a fost inregistrata la 12 martie 1888, New York a fost acoperit de zapada de circa jumatate de metru. In februarie 1978, bursa a fost inchisa circa o zi si jumatate din cauza unei furtuni de zapada.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri