Petrom a inregistrat in primele noua luni un profit net de 2,892 miliarde lei (652 milioane euro), in scadere cu 1% fata de cel din perioada similara a anului trecut, iar vanzarile au avansat cu 18%, la 19,185 miliarde lei (4,327 miliarde euro).
In primele noua luni ale anului trecut, Petrom a consemnat un profit net de 2,921 miliarde lei si vanzari de 16,224 miliarde lei.

Vanzarile exclud accizele la produse petroliere.

"In cel de-al treilea trimestru al anului 2012, rezultatul operational al Petrom s-a situat aproximativ la acelasi nivel cu cel inregistrat in perioada similara a anului trecut, fiind sustinut, in principal, de efectul favorabil al aprecierii dolarului fata de lei. Nivelul ridicat al pretului titeiului a continuat sa influenteze pozitiv performanta segmentului E&P (explorare si productie - n.r.), dar a afectat volumele de vanzari si marjele in activitatea de marketing. Ne-am concentrat investitiile in segmentul E&P, in vederea stabilizarii productiei de hidrocarburi, si am continuat eforturile noastre de explorare in perimetrul de mare adancime al Marii Negre, pregatindu-ne pentru achizitia de noi studii seismice 3D. In concordanta cu directiile noastre strategice, am demarat exploatarea comerciala a centralei electrice de la Brazi, care, incepand din septembrie, este aprovizionata exclusiv cu gaze din productia interna", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Ea a mentionat ca Petrom va urmari noi oportunitati de crestere in regiunea invecinata din Marea Neagra, in parteneriat cu ExxonMobil.

"In continuare, avem in plan implementarea programului nostru investitional pentru anii urmatori, de ordinul a 0,8-1,2 miliarde euro anual, bazat pe premisele unor fundamente robuste de piata si un mediu fiscal si de reglementare favorabil investitiilor", a adaugat Mariana Gheorghe.

Petrom a contribuit in primele noua luni cu aproape 40% la profitul grupului austriac OMV


Contributia Petrom la profitul inainte de dobanzi si taxe (EBIT) al OMV a fost de 901 milioane de euro in primele noua luni, reprezentand 39% din rezultatul grupului austriac OMV, care a inregistrat in intervalul analizat un avans de 18%, la 2,3 miliarde de euro.

In primele noua luni ale anului trecut, Petrom a avut o contributie la castigul EBIT al OMV de 893 milioane de euro.

Vanzarile OMV au avansat cu 27% in primele noua luni, de la 24,7 miliarde de euro anul trecut la 31,26 miliarde de euro, se arata intr-un raport al grupului austriac.

Profitul EBIT ajustat pentru factori exceptionali (Clean CCS EBIT) al OMV a urcat cu 37%, de la 1,8 miliarde de euro la 2,45 miliarde de euro.

Petrom a avut o contributie de 910 milioane de euro, sau 37%, la castigul EBIT ajustat al OMV, fata de 895 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.

Pretul petrolului Brent a stagnat la circa 112 dolari pe baril in primele noua luni, comparativ cu aceeasi perioada din 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri