Traderul Matthew Marshall Taylor a "inventat" in 2007 mai multe tranzactii pentru a obstructiona controlalele interne ale Goldman Sachs si a-si ascunde pariul de 8,3 miliarde de dolari pe bursa de marfuri de la Chicago, cea mai mare din lume, precum si eventualele castiguri sau pierderi care aveau sa urmeze, potrivit unei plangeri depusa de autoritatea de reglementare a pietelor de marfuri si de contracte futures din SUA.

Taylor a reusit sa mascheze riscurile pe care si le asumase prin ocolirea sistemelor interne automate de tranzactionare si introducerea manuala de tranzactii "inventate".

Goldman Sachs nu a fost identificata ca parte in proces, insa in plangere se precizeaza ca fraudele sunt din perioada in care Taylor a lucrat la banca.

Citeste si:

"Matt Taylor a raspuns prin afirmatii false la intrebarile noastre referitoare la nereguli pe care le-am depistat in timpul sedintei de tranzactionare din 14 decembrie 2007. Si-a recunoscut faptele dupa inchiderea pietei si a fost suspendat imediat si la scurt timp concediat", a declarat purtatorul de cuvant al Goldman Sachs Michael DuVally.

El a precizat ca incidentul nu a afectat fondurile clientilor Goldman Sachs, iar banca si-a consolidat ulterior controalele interne.