Actionarii Sibex au ales patru noi membri in Consiliul de Administratiei, dupa ce reprezentantul SIF Transilvania, Dan Simionescu a fost singurul care nu a fost revocat. Astfel, noii membri sunt : Valentin Ionescu (administrator SIF Moldova), Iancu Stavrositu (Interfinbrok Corporation - autopropus), Daniel Grigoropol (director general Andimed - propus de Camelia Georgeta Grecu), Cristina Dutu (NIS Petrol - propusa de Bogdan Balosan).

Conform unor surse prezente la AGA, Paul Miclaus si-a prezentat demisia chiar inainte de inceperea sedintei. Acesta s-a aflat pe lista candidatilor, dar nu a mai fost ales. De asemenea, la discutia despre eventualele prejudicii aduse bursei de scandalul Sima, s-a ajuns la concluzia ca acestea nu au existat.

Cine sunt noii administratori ai Sibex:

Valentin Ionescu: este membru in Consiliul de Administratie al SIF 2 Moldova, fiind propus de aceeasi companie. Intre septembrie 2010 si noiembrie 2011 a fost director general al Bursei de Valori Bucuresti. Este unul dintre primii brokeri autorizati la BVB, in 1995, si are o experienta de peste 15 ani pe piata locala dar si la Viena sau Praga. De asemenea, Ionescu a fost singurul candidat in CA Sibex care si-a prezentat public o strategie concreta pentru bursa sibiana.

Iancu Stavrositu: este presedinte si director general al Interfinbrok Corporation din 2002 si vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor din 2008. De asemenea, este membru al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert Constanta si vicepresedinte al Companiei de Remorcare Maritima.

Citeste si:

Daniel Grigoropol: este director general la Andimed, o companie ce furnizeaza servicii medicale specializate in medicina muncii si bolilor profesionale. Intre 2001 si 2008 a fost director administrativ la ABN Amro, devenita ulterior RBS Bank. A fost propus in functie de Camelia Georgeta Grecu, actionar ce detine 0.0013% din Sibex.

Cristina Dutu: este expert coodonator pentru protectie financiara la NIS Petrol, din aprilie 2012. Anterior a lucrat la Credit Europe Bank, in functii precum coordonator credite IMM sau senior analist credite. A fost propusa de Bogdan Balosan.

Dan Simionescu: nu a fost revocat din functie, continuandu-si astfel mandatul. Este director la SIF Transilvania din 1997. Anterior a fost director of corporate finance la Coopers&Lybrand International, intre 1993 si 1997.