Bursa de Valori Bucuresti a facut o serie de precizari cu privire la noua politica de tarifare, ca urmare a comunicatului critic trimis vineri de Asociatia Brokerilor.
In data de 21 noiembrie 2012, Bursa de Valori Bucuresti at rimis brokerilor un chestionar referitor la politica BVB. de ‘aliniere la practicile si standardele internationale, inclusiv in privinta politicii de tarifare aplicata’, in care acestora li se cere acordul la ‘o politica de tarifare cu o structura similara burselor din regiune’.

Asociatia Brokerilor critica noua politica de tarifare pe care Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vrea sa o impuna societatilor de intermediere din piata, principalul aspect care a generat nemultumiri fiind introducerea unui plafon minimal pe care participantii trebuie sa il achite

“Chestionarul la care Asociatia Brokerilor face referire si care a fost supus atentiei participantilor la sistemul de tranzactionare are in vedere sondarea interesului acestora in legatura cu aspecte punctuale ale unor politici de tarifare coerente pe care BVB le are in analiza. Rezultatele acestui studiu care, pe langa alte analize specifice, va cuprinde si aspectele rezultate in urma sondajului, vor fi supuse atentiei, conform reglementarilor in vigoare, membrilor Consiliului de Administratie al BVB”, se arata in comunicatul BVB.

Bursa mentioneaza ca setul de intrebari prezent in chestionar se adreseaza tuturor participantilor la piata, fara nicio discriminare.

“Decizia finala in ceea ce priveste aplicarea unei politici de tarifare o are Adunarea Generala a Actionarilor BVB, organism din care fac parte si membrii Asociatiei Brokerilor. Implementarea unei politici flexibile la nivelul taxelor si comisioanelor percepute de catre BVB va reprezenta o adaptare la tendintele regionale si globale din domeniu, in conditiile unei concurente acerbe si, din acest punct de vedere, o crestere a competitivitatii BVB, cu consecinte pozitive asupra valorii companiei si a cresterii pietei si a lichiditatii”, se mai arata in comunicatul bursei.

Directorului BVB, Victor Cionga, i s-a recomandat intr-un comunicat de presa semnat de Nicolae Ghergus, vicepresedintele Asociatiei Brokerilor, sa nu se implice in conditiile concurentiale dintre participantii la Sistemul de Tranzactionare al Bursei.

De asemenea, Asociatia ii recomanda sefului BVB “o mai buna cuprindere a fenomenului sinergetic bursier si o egala aplecare catre investitorii institutionali si/sau straini, pe de o parte, si investitorii autohtoni de retail, pe de alta parte”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri