O mare parte a participantilor la targul de investitii bursiere organizat la finalul saptamanii de Tradeville si-au manifestat interesul pentru cotarea Facebook pe ATS-ul Bursei, dar si pentru pietele internationale. Evenimentul este organizat pe 7-8 decembrie, in parteneriat cu wall-street.ro, iar participarea este gratuita.
Targul isi propune sa promoveze investitiile pe bursa, vizitatorii avand ocazia sa discute cu brokeri si analisti despre oportunitatile actuale, despre cum pot accesa pietele internationale sau companiile straine de pe BVB. Evenimentul este primul din ultimii 4 ani, alte targuri de accest gen fiind organizate in trecut de Asociatia Brokerilor.

Cel mai atractiv moment al targului va fi cotarea Facebook la Bursa de Valori Bucuresti, eveniment programat in dupa amiaza zilei de vineri.
Insa, vizitatorii inscrisi s-au aratat interesati de actiunile internationale care sunt tranzactionate la BVB si de pietele international, conform informatiilor oferite de Tradeville. . “Despre ambele subiecte se pot obtine mai multe informatii de la brokerii si analistii nostri prezenti la Targ sau prin participarea la unul dintre seminariile dedicate. In plus, am organizat o prezentare si pentru cei care nu au timpul necesar de a investi activ, dar doresc totusi sa obtina expunere pe BVB. In cadrul acestui seminar vom prezenta ETF BET Tradeville, care are in componenta sa cele mai lichide 10 actiuni listate la BVB”, a declarat pentru wall-street.ro Victor Stanila, PR Manager la Tradeville.

Targul va aduce si noutati tehnologice: aplicatii iPad si Android pentru pietele internationale si aplicatia Windows 8 pentru tranzactionarea pe Romania, prezentare de firma de brokeraj organizatoare.

Targul de investitii are si o componenta educationala: vizitatorii pot vedea ca bursa este accesibila oricui, indiferent de varsta, sex, pregatire si nivel financiar.

“Investitia in actiuni aduce pe termen lung randamente net superioare depozitelor bancare, de exemplu. Variantele de care dispune o persoana sunt plasarea banilor in conturi bancare de economii ori investirea pe cont propriu. Bancile ofera dobanzi in jur de 5.5%, rata care se va diminua odata cu scaderea inflatiei. In schimb, daca analizam evolutia indicelui BET, care cuprinde cele mai lichide 10 companii romanesti listate la BVB, obtinem o rata compusa de crestere de 11%, de la lansarea lui in 1998 si pana la sfarsitul lui 2011 si fara a lua in calcul dividendele distribuite de companiile listate. Astfel, alternativa unei investitii pe bursa se arata mult mai roz, insa implica si riscuri pe masura”, a mai explicat Stanila.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri