14 Decembrie 2012

Rasturnare de situatie: CNVM respinge un administrator Sibex din cauza lipsei de experienta



Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a validat toti administratorii Sibex alesi recent in AGA, cu exceptia lui Daniel Grigoropol. Conform declaratiilor oficialilor operatorului, respingerea are la baza lipsa experientei minime de 5 ani in domeniul financiar sau in piata de capital.

Grigoropol a fost ales membru in Consiliul de Administratie al Sibex, dupa ce a fost propus de Camelia Georgeta Grecu. Conform informatiilor din piata, acesta ar face parte din grupul coagulat in jurul lui Bogdan Balosan, care si-a impus majoritatea in CA, la AGA din noiembrie.

Daniel Grigoropol este director general la Andimed, o companie ce furnizeaza servicii medicale specializate in medicina muncii si bolilor profesionale. Intre 2001 si 2008 a fost director administrativ la ABN Amro, devenita ulterior RBS Bank.

In aceasta situatia, conform legislatiei in vigoare, administratorii Sibex sunt obligati ca in termen de 30 de zile sa coopteze un membru provizoriu in CA, care sa fie supus aprobarii actionarilor intr-o adunare ulterioara.



Citeste si