Piata a fluctuat foarte usor in prima parte a sedintei, putinii investitori prezenti la tranzactionare urmand linia burselor externe. Astfel, preturile celor mai multe actiuni au fost usor sub nivelurile de la finalul sedintei precedente, iar volumele de tranzactionare au continuat sa fie reduse.

La ora 13:00, indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, era singurul pe crestere, cu 0,6%.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, era in scazdere cu 0,37%, iar indicele BET-XT, se plasa cu 0,33% sub nivelul de joi. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,25%, iar indicele BET-BK, al primelor 25 de titluri in functie de lichiditate, inclusiv actiunile bancii austriece Erste (EBS), era cu 0,61% sub ziua precedenta.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 5,1 milioane lei (1,1 milioane euro), valoare cu 42% peste rulajul din prima parte a sedintei precedente, de doar 3,6 milioane lei (816.000 de euro).

Actiunile SIF Oltenia (SIF5) si SIF Transilvania (SIF3) au fost cele mai lichide din piata, cu transferuri de 1,1 milioane lei si, respectiv, de 986.000 de lei. Cele doua actiuni au asigurat 42% din rulajul pietei. Titlurile SIF Oltenia au scazut cu 0,72%, la 1,38 lei, iar actiunile SIF Transilvania au coborat cu 0,8%, la 0,6845 lei.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere cu pana la 0,9%, dupa ce Camera Reprezentantilor din SUA a anulat un vot privind taxe mai ridicate pentru persoanele cu venituri mai mari, alimentand temeri ca negocierile vizand deficitul bugetar vor esua.