18 Ianuarie 2013

Numirea lui Isar la conducerea Transgaz a fost respinsa



Actionarii Trangaz au decis in AGA de joi sa-l pastreze in functia de presedinte al Consiliului de Administratie (CA) pe Victor Alexandru Schmidt, desi la inceputul lunii ianuarie ministrul Economiei l-a propus ca sef interimar pe Lucian Isar, fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri.

Actionarii transportatorului de gaze au decis, de asemenea, si mentinerea in functia de membru CA a Ionicai Raicu, se arata intr-un raport al Transgaz transmis joi Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Schmidt este presedinte al CA al Transgaz din aprilie 2009, scrie Mediafax.

Propunerea lui Isar pentru functia de sef provizoriu al Consiliului de Administratie a fost semnata de fostul ministru al Economiei si mentinuta de actualul sef al institutiei, Varujan Vosganian.

Actiunile companiei au incheiat sesiunea de miercuri la BVB la pretul de 221 lei. Transgaz are o capitalizare de 2,6 miliarde de lei (600 milioane euro).

Transgaz este controlta in proportie de 73,5% de stat, prin Ministerul Economiei. Fondul Proprietatea are o participatie de 14,98%, iar mai multi actionari cumuleaza 11,5% din titlurile companiei.



Citeste si