Oltchim a incheiat anul trecut cu datorii de miliarde de euro

Combinatul Oltchim (OLT) a incheiat anul trecut cu datorii totale de peste 2,68 miliarde lei, se arata intr-un document elaborat de Ministerul Economiei si prezentat de Guvern.

Conform datelor prezentate, la 31 decembrie 2012 veniturile totale ale societatii se cifrau la 816,4 milioane lei, iar cheltuielile totale se ridicau la 1,2 miliarde lei, scrie Mediafax.

In 2011, Oltchim a inregistrat datorii de 2,539 miliarde lei si a consemnat o cifra neta de afaceri de 1,533 miliarde lei, cu venituri de 1,641 miliarde lei si cheltuieli de 1,92 miliarde lei.

In combinat lucreaza 3.307 angajati, fata de 3.447 prezentati in 2011.

"Valoarea estimata pentru investitii in curs este de 92 milioane euro, iar pentru investitii noi, de 141,5 milioane euro", arata Guvernul.

Potrivit sursei citate, principalii creditori ai Oltchim au semnat, in noiembrie, un Acord pentru crearea unui cadru de cooperare pentru stabilizarea financiara a societatii care sa asigure protejarea drepturilor, angajatilor, actionarilor si creditorilor (BCR, CEC, Banca Transilvania, Electrica S.A., SALROM, CFR Marfa etc.).

Guvernul mai arata ca Ministerul Economiei va prezenta un memorandum care va detalia solutia optima pentru iesirea din criza a societatii.

Incercarea de privatizare a Oltchim a esuat, intrucat Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a platit pana la 1 octombrie suma de 45 milioane euro pentru preluarea actiunilor detinute de stat.

Guvernul va relua, in prima parte a anului 2013, procesul de privatizare a combinatului cu un investitor strategic


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri