Andreas Treichl, CEO-ul Erste Group, isi doreste sa creeze o alianta intre Bursa din Varsovia si CEE Stock Exchange Group, transmite Friednews.com.
In opinia sa, Europa Centrala si de este are perspective de dezvoltare mai bune decat tarile din Vest sau Sud. CEO-ul Erste sugereaza o platforma unica pentru toate bursele din centrul, estul si sud-estul Europei.

„Pe viitor, tarile din aceste regiuni trebuie sa coopereze intens. Investitiile vor ajunge doar in pietele unde politicile economice, fiscale si monetare sunt bine coordonate. Bursa din Varsovia trebuie sa participe in acest proiect, indiferent daca centrul acestei burse va fi in Varsovia, Bratislava sau Viena. Altfel, lucrurile nu se vor misca”, a declarat Treichl.

CEO-ul Erste compara acest plan cu situatia tarilor scandinave, care au politici diferite, sunt independente, dar au creat un bloc stabil si primesc investitii. In opinia sa, si bursele din Cehia sau Ungaria ar trebui sa faca parte din aceasta alianta.

„Cu cat vor fi mai multi participanti, cu atat rezultatele vor fi mai bune. Chiar si bursele din Bucuresti sau Zagreb ar putea fi membri. Pentru Austria, aceasta cooperare ar putea fi o sansa uriasa de a creste mai repede decat Europa de Vest”, a conchis Treichl.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri