28 Ianuarie 2013

Actiunile europene, la maximul ultimelor 23 de luni



Actiunile europene au incheiat tranzactiile de vineri la maximul ultimelor 23 de luni, dupa informatii privind cresterea increderii oamenilor de afaceri in economia germana si rambursarea de catre banci a unei parti mai mari din imprumuturile de urgenta de la BCE, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Indicele Stoxx Europe 500 a avansat cu 0,3%, iar la nivelul saptamanii cu 0,9%. De la inceputul acestui an cresterea este de 3,6%.

Actiunile Banca Monte dei Pachi di Siena au inregistrat cea mai mare crestere in randul bancilor, de 11%, dupa o informatie potrivit careia Banca Italiei ar putea aproba sambata un plan de salvare a institutiei financiare.

Volumul tranzactiilor de vineri a fost cu 33% peste media ultimelor 30 de zile.

Indicii nationali au crescut pe 14 din 18 piete de capital din Europa Occidentala.

Indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 0,3%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,7%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 1,4%.

Euro a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni fata de dolar, dupa ce Banca Centrala Europeana a anuntat ca 278 de banci vor rambursa saptamana viitoare imprumuturi de 137,2 miliarde de euro, peste suma de 84 de miliarde de euro anticipata de analisti.



Citeste si