Oferta publica pentru privatizarea a 15% din actiunile Transgaz (TGN) va fi lansata pana la mijlocul lunii aprilie, dupa ce in luna martie Guvernul va depune documentele necesare la CNVM si va angaja management privat, potrivit scrisorii de intentie convenita de Guvern cu FMI, obtinuta de Mediafax.

Transgaz, operatorul retelei nationale de transport al gazelor naturale, este controlta in proportie de 73,5% de stat, prin Ministerul Economiei. Fondul Proprietatea are o participatie de 14,98%, iar mai multi actionari cumuleaza 11,5% din titlurile companiei.

Consortiul format din Raiffeisen Capital & Investment (RCI), BT Securities si firma ceha de brokeraj Wood& Co, a fost desemnat inca de anul trecut pentru intermedierea ofertei.

Actiunile Transgaz au scazut miercuri pana la ora 14:48 cu 1,86%, la 211 lei, capitalizarea companiei de stat fiind de 2,53 miliarde lei (576 milioane euro) la aceasta valoare. Compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti din 2008, in urma unei oferte derulate la finele lui 2007.

Prospectul preliminar ofertei publice secundare a Transgaz a fost depus in septembrie la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Transgaz pierde 3,5% pe Bursa dupa inchiderea ofertei publice