Bursa Romana de Marfuri (BRM) spune ca detine singura platforma pe care companiile o pot utiliza pentru comercializarea gazelor naturale si solicita autoritatilor sa evite crearea "unor monopoluri artificiale si ineficiente" prin desemnarea une singure entitati care sa deruleze astfel de tranzactii, scrie Mediafax.

"Detinem un sistem de ultima generatie pentru tranzactionarea gazelor. Acesta este complet digitalizat si dotat cu un sistem de securitate performant. (...) Avem convingerea ca autoritatile vor actiona in sensul evitarii unor monopoluri artificiale si ineficiente, recunoscand realitatile din piata si permitand traderilor sa interactioneze in mod optim, fara a genera distorsiuni ale preturilor sau suspiciuni de practici netransparente", a declarat intr-un comunicat presedintele BRM, Septimiu Stoica.

Bursa de energie OPCOM, detinuta de compania de stat Transelectrica, incearca de mai multi ani sa creeze o platforma de tranzactionare a gazelor.

Deocamdata, nu exista oficial nicio bursa de gaze naturale in Romania, desi reprezentanti ai statului si companiilor din sector au invocat de mai multe ori in ultimii ani necesitatea unei astfel de entitati.

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Niculae Havrilet, declara in ianaurie pentru Mediafax ca tranzactiile cu gaze vor putea fi realizate de orice entitate, nu doar de OPCOM.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Netcity este anchetat de catre Consiliul Concurentei
Setari Cookie-uri