Cine este Mircea Ursache, omul care ar putea sa faca legea in piata financiara din Romania

Guvernul s-a angajat in fata Fondului Monetar International (FMI) sa opreasca numirile pe criterii politice a sefilor viitoarei Autoritati de Supraveghere Financiara (ASF). Potrivit Zf.ro, Mircea Ursache (58 de ani) are cele mai mari sanse pentru a prelua functia de presedinte al noii institutii.

Ursache este membru PSD si a ocupat in ultimii 20 de ani mai multe functii in cadrul unor institutii financiare. Cea mai importanta pozitie ocupata de acesta a fost cea de presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in perioada ianuarie - octombrie 2009. Tot atunci el a fost si presedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea.

Ursache si-a dat demisia din functia de presedinte al Consiliului de Supravegher al Fondul Proprietatea ca urmare a faptului ca ceilalti membri au votat demiterea celor trei directori ai FP (Daniela Lulache - director general, Mihai Darie - director economic, Laura Constantin - director juridic).

De asemenea, Mircea Ursache a fost eliberat din functia de sef al AVAS alaturi de alti membri din conducerea autoritatii, dupa ce toti ministrii PSD si-au depus demisiile iar partidul a iesit de la guvernare. Destramarea coalitiei a venit dupa decizia presedintelui Traian Basescu de revocare a lui Dan Nica din functiile de vicepremier si ministru de Interne.

Din martie 2002 este presedinte-director general al SC World Trade Center Bucuresti SA si reprezentant in Adunarea Generala a World Trade Center Association Washington. A mai fost, in diferite perioade, membru al consiliilor de administratie ale societatilor de asigurari Astra si Omniasig, precum si presedinte al SC Victoria Business Plazza (1998-1999).

Numele lui Mircea Ursache a fost mentionat in scandalul “Afacerea Costea”. El ar fi beneficiat, conform documentelor justitiei franceze, de facilitatile omului de afaceri Adrian Costea, care s-a ocupat de afisele electorale din campania prezidentiala din 1996 a lui Ion Iliescu. Potrivit anchetatorilor, Costea i-ar fi platit lui Ursache sejurul la hotelul “Concorde La Fayette” din Paris.

Ursache a mai fost si consilier al presedintelui Bancorex pana in 1999.

Mircea Ursache a absolvit Academia Tehnica Bucuresti in 1979 el fiind cadru didactic in Facultatea de Constructii pana in 1990.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Oltchim se retrage de pe Bursa dupa intrarea in faliment
Setari Cookie-uri