Aproape intreaga echipa de tranzactionare si analiza piete de capital a Unicredit CAIB a fost transferata la Broker Cluj, singura casa de brokeraj listata si printre cei mai mari jucatori independenti de pe plan local. Clujenii spun ca vor sa se concentreze astfel pe serviciile oferite clientilor institutionali.
Mutarea vine dupa ce banca si-a inchis la sfarsitul anului trecut divizia de brokeraj din Romania. UniCredit CAIB Securities era una dintre cele mai puternice societati de brokeraj pe segmentul clientilor institutionali.Potrivit unui anunt al Broker Cluj, firma si-a marit echipa cu cinci specialisti de la UniCredit CAIB.

”Strategia de dezvoltare a SSIF Broker SA include inca de anul trecut lansarea de servicii de analiza si tranzactionare adresate investitorilor institutionali, rezidenti si nerezidenti. Pentru a le cuprinde in portofoliu, insa, aveam nevoie si de o echipa de specialisti alaturi de care sa oferim aceste servicii la un nivel inalt de profesionalism”, spune Grigore Chis (foto), director general Broker Cluj.

Cei cinci specialisti au fiecare intre 8 si 16 ani de experienta pe piata de capital.

”Avand in vedere peisajul existent al pietei de capital romanesti, al serviciilor de brokeraj si complementaritatea puternica a celor doua echipe, suntem siguri de succesul demersului nostru si asteptam cu nerabdare sa contribuim la consolidarea pietei de capital din Romania prin oferirea unor servicii profesioniste si diversificate”, a mai adaugat Chis.

Adriana Marin
este manager al Diviziei Clienti Institutionali al SSIF Broker si a ocupat anterior functia de director de analiza in cadrul UniCredit CAIB Securities.

Carmen Arsene, CFA, are o experienta de 8 ani si este analist senior in cadrul Diviziei Clienti Institutionali a Broker Cluj. Ea a ocupat anterior functia de analist senior UniCredit CAIB Securities Romania.

Serban Marin
este director de tranzactionare in cadrul diviziei mentionate anterior, el ocupand anterior functia de director de tranzactionare in cadrul UniCredit CAIB Securities Romania SA.

Daniel Gavrila a fost angajat ca senior trader in cadrul Diviziei Clienti Institutionali si a fost anterior senior trader in cadrul UniCredit CAIB.

De asemenea, broker l-a transferat si pe Catalin Nae-Serban in functia de consilier juridic, dupa ce acesta a fost reprezentantul compartimentului de control intern al UniCredit CAIB.

Broker Cluj ajunge astfel la peste 50 de angajati si peste 20 de colaboratori.

Societatea de intermediere financiara din Cluj Napoca are in prezent peste 12.000 de actionari.Cel mai important actionar persoana juridica este SIF Muntenia, cu o detinere de 12,5% din capitalul social.

Broker Cluj era evaluata luni pe Bursa la 43 milioane lei.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri F