Dupa ce au anuntat saptamana trecuta ca lanseaza un program educational, sefii Bursei din Sibiu (Sibex) spun ca vor sa atace aproape tot mediul universitar romanesc, avand deja discutii si parteneriate cu universitati si companii financiare din Sibiu, Cluj, Timisoara, Arad, Oradea, Satu Mare, Constanta sau Ploiesti.
„Intentia noastra este sa prezentam oferta bursei din Sibiu la peste 100.000 de studenti in urmatorii doi ani”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Ovidiu Petru, directorul general Sibex

Proiectul educational “Academia Bursiera”, demarat de Sibex, a continuat cu al doilea eveniment educativ. Seminarul a fost organizat in parteneriat cu IFB Finwest si Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor din Universitatea de Vest din Timisoara si s-a derulat sambata, 16 februarie, in prezenta a peste 100 de studenti, masteranzi si doctoranzi dar si investitori de pe piata de capital.

Pe langa prezentari sustinute de oficialii Universitatii de Vest, Sibex si IFB Finwest, participantii au asistat si la un seminar de analiza tehnica aplicata, sustinut de dr. Mircea Dologa, specialist international in piete derivate, trader si trainer in Romania.

“Numarul mare de studenti prezenti a fost o adevarata surpriza, mai ales ca erau in vacanta, iar saptamana urmatoare incepeau examenele. Interesul a fost evident, prin prisma intrebarilor puse. Cele mai frecvente erau cu privire la subiectele practicarii profesiei de trader si investitor: metodologia detailata a tehnicilor de tranzactionare, protectia capitalului tranzactionat si mai ales marimea, potentialul de profit”, a declarat Mircea Dologa.

Programul educational demarat de SIBEX va fi un program in trepte. Astfel, SIBEX va organiza cursuri gratuite pentru publicul larg, in care vor fi abordate subiecte generaliste despre investitia in piata de capital, produsele oferite de SIBEX si accesarea finantarii prin bursa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri