Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) ar putea sa finalizeze in urmatoarea luna analiza proiectului de regulament privind autorizarea si functionarea Depozitarului Central, care va permite companiilor de pe Bursa de la Bucuresti (BVB) sa se listeze pe alte piete de capital. Fondul Proprietatea (FP) asteapta aprobarea proiectului pentru a se putea lista si pe Bursa din Varsovia.
„Perioada de consultare publica a proiectului s-a incheiat, iar in prezent suntem in analiza observatiilor primite de la participantii din piata. Probabil ca in urmatoarea luna se va incheia din analiza observatiilor si vom proceda la modificarea regulamentului. Subliniez insa ca acesta este doar un termen pe care eu personal il consider realist si nu este un angajament al Comisiei. Ne aflam intr-o perioada cu multe schimbari si nu vreau sa fac promisiuni nesustenabile”, a declarat Carmen Negotia, presedintele CNVM.

Punerea in aplicare a noilor reglementari nu se va face insa imediat, regulamentul avand nevoie si de aprobarea Bancii Nationale a Romaniei.

„Dupa finalizarea procedurilor CNVM urmeaza etapa finala, si anume obtinerea acordului BNR privind aceste modoficari, urmand ca abia apoi regulamentul sa intre in vigoare”, a mai adaugat Carmen Negoita.

Fondul Proprietatea este prima companie listata pe Bursa de la Bucuresti ai carei actionari au aprobat listarea secundara pe o alta Bursa. La inceputul anului, Greg Konieczny, managerul FP, declarase ca listarea ar putea avea loc pana la jumatatea acestui an, daca CNVM aproba regulamentul in prima saptamana din luna februarie. In conditiile actuale listarea are sanse minime sa se realizeze in primul semestru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri