“Contractul pentru functia ocupata se incheia in luna martie si nu a mai fost prelungit. In continuare vreau sa ma dedic unor proiecte personale. Avand in vedere experienta profesionala nu pot spune ca ma voi concentra mai mult pe domeniul bancar sau pe cel al pietelor de capital, ambele optiuni raman deschise din punctul meu de vedere”, a declarat el.

Potrivit oficialilor bancii, functia de prim vicepresedinte executiv nu va mai fi inclusa in structura organizatorica Alpha Bank.

"Conform structurii actuale, echipa de top management a Alpha Bank Romania este coordonata de dl.Sergiu Oprescu, presedinte executiv alaturi de 4 vicepresedinti: dl. Cristian Dragos, vicepresedinte executiv Retail; dl. Ion Stan, vicepresedinte executiv Operatiuni; dl. Periklis Voulgaris, vicepresedinte executiv Wholesale si dl. Gabriel Mateescu, vicepresedinte executiv Financiar", au declarat reprezentantii Alpha Bank.

Farmache si-a inceput activitatea in cadrul Alpha Bank in anul 2009, dupa ce in decembrie 2008 a demisionat din conducerea executiva a Bursei de la Bucuresti. Stere Farmache a fost directorul general al BVB de la infiintarea pietei, in 1995.

In prezent, Farmache este membru in Consiliul de Administratie al Bursei.