Gabriel Selischi va fi numit pe 1 septembrie 2013 in directoratul Petrom (SNP), cea mai mare companie din tara, acesta urmand sa fie responsabil cu activitatea de explorare si productie. Johann Pleininger, cel care ocupa in prezent aceasta pozitie, va renunta la mandatul pe care il are, potrivit unui comunicat de presa al companiei.
Johann Pleininger va ocupa noua functie de vicepresedinte senior pentru Regiunea Europeana Centrala si de Est (CEE) in cadrul diviziei E&P (Exploatare si Productie) a OMV. In aceasta noua functie, va fi responsabil pentru E&P in Austria si E&P OMV Petrom, incluzand activitatile din Marea Neagra.

Gabriel Selischi, in varsta de 45 ani, a studiat ingineria la Institutul Politehnic Bucuresti. Si-a terminat studiile in Franta unde in anul 1994 a absolvit un masterat acordat de catre patru scoli de prestigiu. A activat ca senior manager la Schlumberger si ca director in cadrul Gemini Consulting. A reusit transferul a mai multe perimetre offshore din Africa si in acelasi timp a stabilizat productia de titei si gaze. Selischi a activat ca manager de program pentru integrarea post fuziune a unei importante companii petroliere in noua tari din Europa.

In 2006, Selischi s-a alaturat echipei OMV Petrom E&P unde a ocupat functia de director strategie, Proiecte & Inginerie si recent ca director al Unitatii de Afaceri Zone de Productie Interne. De-a lungul carierei a lucrat in mai multe tari din Uniunea Europeana, Africa de Sud, Algeria si Angola.

La sfarsitul anului 2012, Petrom exploata in Romania si Kazahstan rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 775 milioane de barili echivalent petrol (750 milioane barili echivalent petrol in Romania).

Cu o capacitate nominala anuala de rafinare de 4,2 milioane tone, Petrom este prezent pe piata distributiei de produse petroliere din Romania, Republica Moldova, Bulgaria si Serbia, prin intermediul unei retele de circa 800 statii, operate sub doua branduri, Petrom si OMV. Activitatea de comercializare produse petroliere in Romania se desfasoara prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este detinuta in totalitate de OMV Petrom.

In anul 2012 cifra de afaceri a Grupului a fost de 5.891 milioane euro, iar EBIT a fost de 1.270 milioane euro.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom. Ceilalti actionari sunt Ministerul Economiei, cu 20,64%, Fondul Proprietatea, cu 20,11%, si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, cu 1,62%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri