Moneda unica europeana ar putea sa scada puternic in urmatorii doi ani si jumatate, riscand chiar sa ajunga la un nivel egal celui inregistrat de dolarul american, se arata intr-un raport al Morgan Stanley citat de Bloomberg.
Dupa scaderea de 2,6% din acest an, euro va continua sa piarda teren si in urmatoarele luni, masurile luate pentru salvarea de la faliment a Ciprului aruncand mari semnale de intrebare cu privire la siguranta depozitelor bancare din regiune, este de parere Hans-Guenter Redeker, head of global currency strategy in cadrul Morgan Stanley.

De asemenea, dificultatile italienilor in formarea unui guvern vor slabi si mai mult euro.

„Vedem semnale ca pe termen lung tranzitia monetara in Europa nu functioneaza, nu exista credit, nu exista crestere si politicile fiscale sunt in continuare fragmentate. Asadar perspectivele sunt destul de pesimiste”, a declarat Redeker.

Euro se tranzactiona pentru 1,2855 dolari la Tokio in cursul zilei miercuri, dupa ce cu o zi in urma ajunsese la 1,2829 dolari - cel mai scazut nivel inregistrat din 22 noiembrie si pana in prezent.

Moneda europeana va termina anul la 1,25 dolari, si va scadea pana la 1,19 dolari la sfarsitul anului 2013, este de parere analistul Morgan Stanley.

Estimarea mediana facuta de catre analistii consultati de Bloomberg indica un nivel de 1,29 dolari/euro pana la 31 decembrie 2013.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri