Alegeri incheiate la SIF Moldova: Seful fondurilor OTP si fondatorul Diverta au prins ultimele doua locuri in conducere

Catalin Iancu, presedintele OTP Asset Management, si Octavian Radu, fondatorul Diverta, au castigat turul al doilea al alegerilor de la SIF Moldova.

Update: Cei doi vor ocupa ultimele doua locuri in Consiliul de Administratie SIF Moldova. Catalin Iancu a obtinut in turul al doilea 50,33% din voturi, in vreme ce Octavian Radu a fost votat de 55,85% din actionari.

Andrei Ionescu, reprezentantul Deutsche Bank, si Mihai Chisu, reprezentantul Swiss Capital, nu vor intra in Consiliul de Administratie SIF Moldova, acestia obtinand 44,53%, respectiv 31,18% din sufragii. Ionescu a fost propus de catre Banca Transilvania.

Stirea initiala: Primul tur al alegerilor de la SIF Moldova s-a incheiat, printre cei care sunt siguri de un loc in viitoarea conducere a societatii aflandu-se Horia Ciorcila, presedintele Banca Transilvania, si Andrei Hrebenciuc, fiul politicianului PSD Viorel Hrebenciuc

Cele mai multe voturi le-a obtinut insa Claudiu Doros, actualul director general adjunct al SIF Moldova. Doros a obtinut 75,12% din voturi, potrivit unor actionari prezenti la AGA.

Pe locul al doilea s-a plasat Costel Ceocea, presedintele si directorul societatii, cu 71,6% din voturi.

In Consiliu au mai intrat Horia Ciorcila (69,1%), Radu Hanga (67,7%), presedintele BT Asset Management, si Andrei Hrebenciuc (52,86%).

Cei cinci au intrat automat in viitorul Consiliu de administratie deoarece au obtinut peste 50% din voturile actionarilor prezenti. In Consiliu mai sunt ramase alte doua locuri vacante.

In turul al doilea vor intra directorul Deutsche Bank Romania Andrei Ionescu (48,9%), fondatorul Diverta Octavian Radu (45,3%), presedintele OTP Asset Management Catalin Iancu (45,2%) si brokerul Swiss Capital Mihai Cisu (40,9%).

Valentin Ionescu, fost CEO al Bursei de Valori Bucuresti si in prezent administrator SIF Moldova, a obtinut 40,54% din voturi, iar fostul comisar CNVM Bogdan Chetreanu a fost votat de 36,7% din actionari.

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri