Printre SPV-urile care ar fi subsidiare ale Oltchim s-ar numara si Arpechim, a declarat marti intr-o conferinta de presa reprezentantul companiei PCC in Romania, Wojciech Zaremba.

PCC SE este subsidiara a companiei germane PCC.

"Am prezentat autoritatilor romane acest concept in 29 noeimbrie 2012. Le-am trimis sute de documente, dar am o problema in primirea raspunsurilor. Am retrimis acest plan administratorului judiciar si Ministerului Economiei", a adaugat Zaremba.

Zaremba a adaugat ca prin transformarea Oltchim in holding ar fi salavate 1.600 de locuri de munca, din cele peste 3.300 din combinat.

In viziunea PCC SE, Oltchim ar urma sa renunte la activitatile suport si la activele auxiliare, care sunt deservite de aproximativ 1.000 de angajati. Aceste activitati sunt reprezentate de cantina, policlinica, activitatea de real estate, transport si mentenanta.

Potrivit planului PCC SE, serviciilor suport ar fi externalizare iar activele auxiliare si cele invechite ar fi vandute.

"Vream sa participam la o noua privatizare. Ori sa preluam, ori sa cooperam cu un nou actionar. Oricum, se pierde timpul (...) Stiti de ce stau in hotelul Radisson? Pentru ca sunt pregatit oricand sa alerg la minister sa cooperam", a spus Zaremba.

Hotelul Radisson se afla in apropierea sediului Ministerului Economiei, actionarul majoritar al Oltchim.