Prabusirea pretului aurului cu 15% intr-o singura saptamana si apoi revenirea cu 9% a metalului pretios a dus la triplarea volumelor pe contractul SIBGOLD tranzactionat la Bursa din Sibiu (Sibex) luna trecuta.

Mai multe banci de investitii si-au redus in aprilie tintele de pret pentru aur, odata cu o scadere puternica a acestui activ. Cotatiile aurului au revenit insa ulterior, metalul reusind sa recupereze aproape jumatate din pierdere

Per ansamblu, contractele futures pe aur au avut al treilea cel mai mare volum in aprilie la Sibex, primele doua pozitii fiind ocupate de instrumentele financiare care au avut activ suport indicele american Dow Jones (DEDJIA_RON) si perechea valutara euro - dolar (EUR/USD_RON).

In total, volumele realizate pe piata futures a bursei sibiene au crescut pana la aproape 39.000 de contracte, cu 14% peste cifra inregistrata in martie si 74% mai mult fata de luna decembrie a anului trecut.

Contractul pe indicele Dow Jones a inregistrat o crestere de 62.9% a numarului de contracte tranzactionate. In acelasi timp, contractele futures pe aur au atras cel mai mare interes fata de luna decembrie 2012, ajungand in luna aprilie 2013 la un volum cu 243% mai mare.

Bursa din Sibiu a inregistrat o revenire a tranzactiilor in primul trimestru al acestui an, volumele urcand cu 35% in special datorita activitatii sporite a market-makerilor. Pentru al doilea trimestru, sefii Sibex declarau anterior ca se asteapta la tranzactii de peste trei ori mai mari decat in intervalul ianuarie - martie.

Sibex a inregistrat o pierdere de 2,9 milioane lei in 2012, in crestere fata de cea de 0,6 milioane lei din anul precedent,


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Șeful pe financiar al ING avertizează tinerii: Ajustați cheltuielile!
Setari Cookie-uri