Ovidiu Petru, SIBEX: Ne concentram pe produsele romanesti anul acesta

Sibiu Stock Exchange (SIBEX) se va concentra pe dezvoltarea produselor romanesti anul acesta, dupa ce in ultimii ani volumul produselor externe a fost mai redus, a declarat Ovidiu Petru, director general al Bursei din Sibiu.

"Pe pietele de derivate din jur 80% dintre tranzactii se fac pe produse nationale, insa la Sibiu s-a produs un monopol al produselor externe. Am pus in balanta avantajele celor doua categorii si am decis ca anul acesta concentrarea noastra sa fie pe dezvoltarea produselor romanesti", a spus Ovidiu Petru la Forumul Pietei de Capital.

Forumul Pietei de Capital, un eveniment organizat de Wall-Sreet.ro in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti, Ernst&Young Romania, Sibex, SIF Muntenia, Erste Asset Management, SAI Muntenia Invest, Schoenherr si Asociatii si Sibex.

Ovidiu Petru a adaugat ca Bursa din Sibiu va pune in acest an accent si pe repornirea cresterii prin intermediul intermediarilor.

El a amintit si ca SIBEX a introdus incepand cu luna aprilie un concept prin care intermediarii activi ca market makeri pe produsele cotate pe Bursa din Sibiu (Sibex) primesc o cota de 50% din veniturile nete realizate de operatorul de piata de la contrapartea market maker-ului.

Totodata, SIBEX a redus incepand cu luna ianuarie taxa de conectare si pe cea de utilizare a sistemului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri