"Indiferent de forma de organizare juridica, structura de proprietate a bursei este foarte importanta, astfel incat sa fie de detinuta nu de persoane care urmaresc doar obtinerea de dividende ci de acei care urmaresc sa faca afaceri ca operator al bursei. O bursa eficienta este cea care permite o tranzactionare rapida, in conditii de eficienta si siguranta si vine cu elemente inovative", a spus Miclaus (foto).

Forumul Pietei de Capital, un eveniment organizat de Wall-Sreet.ro in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti, Ernst&Young Romania, Sibex, SIF Muntenia, Erste Asset Management, SAI Muntenia Invest, Schoenherr si Asociatii si Sibex.

"Instrumentele pe care le aduci spre tranzactionare sunt cele care te-ar putea diferentia in regiune si in lume. In prezent, exista o serie intreaga de operatiuni care nu sunt standardizate si reglementate. In materie de instrumente, eu sunt un mare sustinator al marketingului pentru oferte secundare decat initiale. As vrea sa vad o Bursa cu o pondere importanta pe bonduri, ca statul ca emite obligatiuni pe proiecte mari. Vorbesc si de ceea ce se numeste generic “marfuri” de o piata a energiei si a certificatelor verzi. ASF ar putea face o presiune politica in reglementarea acestor zone”, a declarat consilierul personal al Ministrului Economiei.

Sursa foto: Mircea Dragos