Petrom noteaza intr-un comunicat ca profitul net CCA atribuibil actionarilor excluzand elementele speciale a crescut cu 5%, la 1,32 miliarde lei, si ca EBIT CCA fara elementele speciale, de 1,57 miliarde lei, a scazut cu 4%, influentat de campaniile seismice intensive din Marea Neagra.

Gradul de indatorare a continuat sa se imbunatateasca, potrivit Mediafax, la 4% la finele perioadei de raportare, iar productia zilnica a fost stabila, cu activitati de explorare intensificate, atat offshore, cat si onshore.

Vanzarile de gaze au fost mai scazute fata de primul trimestru din 2012, din cauza vremii mai calduroase. In schimb, activitatea de energie a avut o contributie pozitiva in rezultatele Petrom.

Marjele de rafinare s-au imbunatatit, dar volumele vanzarilor din marketing se afla inca sub presiune, conform sursei citate.

"In primul trimestru din 2013 am continuat sa avem o performanta financiara si operationala buna, ce reflecta un nivel in continuare ridicat al pretului titeiului si un mediu macroeconomic local relativ stabil. In E&P, am reusit sa mentinem productia de hidrocarburi stabila si am intensificat activitatile de explorare. Offshore, suntem aproape de finalizarea celui mai mare program seismic din Marea Neagra. Onshore, am semnat un parteneriat cu Repsol pentru a explora impreuna zone de mare adancime din Romania. Performanta G&E reflecta contributia crescuta a unitatilor producatoare de electricitate, dar si mediul de piata mai dificil, caracterizat prin cerere de piata modesta si preturi scazute la electricitate. In R&M, marjele de rafinare s-au imbunatatit si observam semne de revenire in activitatea de retail din Romania", a declarat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.