Daniela Lulache, fost director general al Fondului Proprietatea (FP), a fost numita saptamana trecuta director general al companiei de stat Nuclearelectrica, la propunerea consultantului Quest Advisors, a declarat marti pentru Mediafax seful OPSPI, Gabriel Dumitrascu.
"Doamna Lulache a fost aleasa pentru aceasta functie de comitetul de nominalizare, la propunerea Quest Advisors", a afirmat Dumitrascu.

Lulache este si membru al Consiliului de Administratie al Nuclearelectrica. Ea a condus Fondul Proprietatea pana in luna decembrie 2009 si a incasat in acel an indemnizatii de conducere, bonus de performanta si compensatii de 1,86 milioane lei (440.000 de euro).

Ministerul Economiei a propus-o inca de anul trecut pe Daniela Lulache pentru a prelua functia de director general interimar al Nuclearelectrica. La acel moment Surse apropiate Franklin Templeton, compania care administreaza Fondul Proprietatea, declarasera ca managerul FP este impotriva numirii Danielei Lulache, avand in vedere performantele si trecutul controversat al acesteia.

Fondul Proprietatea este actionar Nuclearelectrica, controland un pachet de 9,72% din actiunile producatorului de energie.

Ionel Bucur, directorul centralei nuclearelectrice de la Cernavoda, si membru al Consiliului de Administratie al Nuclearelectrica, a fost numit, tot la propunerea Quest Advisors, director pentru activitati nucleare in companie, a spus Dumitrascu.

El a precizat ca Lulache si Bucur mai trebuie sa incheie contractele de mandat.

Nuclearelectrica opereaza singura centrala nucleareletrica din Romania, cea de la Cernavoda, care asigura aproximativ 20% din necesarul de energie la nivel national.

Compania este controlata in proportie de 90,3% de Ministerul Economiei, iar Fondul Pro-prietatea are o participatie de 9,7%.

Quest Advisors si Transearch International au fost selectate de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) sa asigute statului asistenta la numirea de manageri profesionisti in companiile de stat.

Quest Advisors a fost infiintata de Vasile Lutai Hariton si este condusa de acesta alaturi de Loredana Serfezi si de Andreea Acalovschi, iar Transearch International este o companie internationala de recrutare, cu sibsidiare in mai multe tari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri