Nacu, Enterprise: De ce nu aducem companii pe Bursa? Nu sunt sigur ca un IPO de 100 mil. euro se poate vinde

De teama ca ofertele ar putea esua, fondurile de private equity evita sa aduca pe Bursa companiile pe care le au in portofoliu, spune Cristian Nacu, partener al fondului de investitii polonez Enterprise Investors (EI).

"De ce nu facem exit-uri pe Bursa de la Bucuresti? Pentru ca nu avem certitudinea ca exista suficienta lichiditate in piata pentru a absorbi o oferta de 100 mil. euro... nu mai vorbesc despre listari mult mai mari", a declarat Nacu in cadrul Forumului Pietei de Capital, organizat de wall-street.ro.

Afirmatia lui Nacu este insa contrazisa intr-o anumita masura de cea mai recenta oferta publica de pe BVB: statul roman a vandut luna trecuta 15% din actiunile Transgaz (TGN) pentru 72 mil. Euro. Subscrierile au depasit insa actiunile oferite, presedintele BVB estimand ca oferta ferma a depasit 100 mil. euro.

"Experienta noastra ne-a aratat ca o listare esuata este mult mai rea decat nicio listare. Nu ne permitem sa facem experimente, iar rolul nostru nici nu este acela de a incerca experimente. Enterprise a cumparat peste 130 de companii de-a lungul timpului, a facut 95 de exit-uri dintre care 28 pe bursele din Varsovia si New York. Am face exit-uri si pe BVB daca am avea o piata lichida", a spus Cristian Nacu.

Vrei sa afli mai multe despre tendintele pietei de fuziuni si achizitii? Esti antreprenor sau lucrezi intr-o companie interesata de fuziuni si achizitii? Vrei sa afli mai multe despre piata de M&A? Participa la conferinta M&A Outlook 2013 - Editia a V-a, miercuri, 29 mai. Inscrie-te aici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri