"De ce nu facem exit-uri pe Bursa de la Bucuresti? Pentru ca nu avem certitudinea ca exista suficienta lichiditate in piata pentru a absorbi o oferta de 100 mil. euro... nu mai vorbesc despre listari mult mai mari", a declarat Nacu in cadrul Forumului Pietei de Capital, organizat de wall-street.ro.

Afirmatia lui Nacu este insa contrazisa intr-o anumita masura de cea mai recenta oferta publica de pe BVB: statul roman a vandut luna trecuta 15% din actiunile Transgaz (TGN) pentru 72 mil. Euro. Subscrierile au depasit insa actiunile oferite, presedintele BVB estimand ca oferta ferma a depasit 100 mil. euro.

"Experienta noastra ne-a aratat ca o listare esuata este mult mai rea decat nicio listare. Nu ne permitem sa facem experimente, iar rolul nostru nici nu este acela de a incerca experimente. Enterprise a cumparat peste 130 de companii de-a lungul timpului, a facut 95 de exit-uri dintre care 28 pe bursele din Varsovia si New York. Am face exit-uri si pe BVB daca am avea o piata lichida", a spus Cristian Nacu.

Vrei sa afli mai multe despre tendintele pietei de fuziuni si achizitii? Esti antreprenor sau lucrezi intr-o companie interesata de fuziuni si achizitii? Vrei sa afli mai multe despre piata de M&A? Participa la conferinta M&A Outlook 2013 - Editia a V-a, miercuri, 29 mai. Inscrie-te aici.