Enterprise Investors (EI), una dintre cele mai mari companii de private equity din Europa Centrala si de Est, a strans 314 mil. euro in fondul Polish Enterprise Fund VII (PEF VII), care finanteaza achizitii de companii de marime medie precum si companii in crestere din diverse sectoare industriale, cu precadere in Polonia.
“Acesta este al doilea fond ca marime pentru care Enterprise a reusit sa atraga subscrieri. Strangerea de fonduri a fost un succes datorita sprijinului puternic din partea investitorilor nostri traditionali", mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Jacek Siwicki, presedintele Enterprise Investors.

Doua investitii au fost finalizate deja din PEF VII: o retea de clinici de radioterapie (Centrul de Diagnosticare si Terapie a Cancerului si clinica Nu-Med) si o companie de suplimente nutritive pentru sportivi (Scitec).

Polish Enterprise Fund VII se axeaza pe preluarile de companii de la antreprenori privati precum si pe furnizarea de capital de crestere celor care continua sa-si extinda afacerile.

"Vom continua sa investim intre 20 si 50 de milioane euro per tranzactie. Similar cu fondurile precedente, Polonia ramane piata principala si ne asteptam sa investim aproximativ doua treimi din Polish Enterprise Fund VII in aceasta tara. Investim in sectoare dinamice, rezultate din convergenta dintre consumul casnic din Europa Centrala si de Est si "vechea" Uniune Europeana, cum sunt produsele de larg consum si retail, serviciile financiare si medicale, sectoare in care avem un numar important de tranzactii si de exituri. PEF VII va investi si in sectoarele Europei Centrale si de Est impulsionate de internationalizarea si de competitivitatea costurilor, cum sunt IT, produse industriale si externalizarea proceselor de business", a spus Jacek Siwicki.

Inchiderea finala a PEF VII urmeaza unei perioade foarte active de la inceputul anului 2012, in care fondurile administrate de Enterprise Investors au realizat sapte achizitii noi, cu €120 milioane investite si angajate.

In 2012, Enterprise Investors a finalizat patru exituri totale sau partiale, incluzand - pentru prima data - o listare publica a unei companii din portofoliul sau, AVG Technologies, la New York Stock Exchange. In primele luni ale anului 2013, fondurile administrate de EI au vandut investitiile majore din Zelmer, Kruk si Magellan (ultima partial), toate fiind listate la Warsaw Stock Exchange.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri