Cifrele ofertei Nuclearelectrica: intervalul de pret, intre 11,20 lei si 15 lei/actiune

Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de Guvern lansarea si modul de structurare al ofertei publice primare pentru vanzarea de actiuni noi reprezentand 10% din capitalul social al Nuclearelectrica, prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti.

Intervalul de pret aprobat de Guvern pentru investitorii institutionali este de 11,20 lei/actiune limita inferioara si 15 lei/actiune limita superioara, inclusiv capetele intervalului.

In perioada urmatoare, Adunarea Generala a Actionarilor Nuclearelectrica urmeaza sa aprobe majorarea capitalului social, precum si prospectul de oferta ce va fi supus aprobarii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). In prezent, statul este actionar majoritar al Nuclearelectrica cu 90,28% din capitalul companiei, iar Fondul Proprietatea detine restul de 9,72% din actiuni.

“Listarea Nuclearelectrica este un obiectiv prioritar pentru noi si suntem convinsi ca va prezenta un real interes pentru investitori”, a declarat Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

Sindicatul de intermediere care se ocupa de listarea Nuclearelectrica este format din Swiss Capital (lider de sindicat) si BT Securities, consultantii juridici ai sindicatului de intermediere fiind Musat & Asociatii, alaturi de Hogan Lovells.

Listarea Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucuresti, un obiectiv esential din calendarul de privatizari al Guvernului pentru anul in curs asumat in relatia cu Fondul Monetar International, este un pas important pentru consolidarea si dezvoltarea pietei de capital din Romania cu efecte pozitive in intreg mediul economico-financiar autohton.

Dupa mai bine de sase ani in care bursa romaneasca nu a inregistrat nicio prezenta noua semnificativa, venirea unui producator major de electricitate la cota bursei va deveni un catalizator esential pentru revigorarea sectorului financiar, cat si a celui energetic din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri