Randamentul titlurilor pe zece ani ale Trezoreriei SUA a urcat luni la 2,66%, cel mai ridicat nivel incepand din august 2011, fata de 2,1% in urma cu o saptamana.

Fed a anticipat o reactie puternica la anuntul, de saptamana trecuta, ca ia in calcul incheierea graduala a programului de achizitie de obligatiuni, in prezent in valoare de 85 de miliarde de dolari lunar, a spus Fisher, intr-un interviu pentru Financial Times, preluat de Mediafax.

Pietele financiare nu ar trebui sa creada ca banca centrala va sustine economia la nesfarsit sau ca ar putea fi fortata sa cumpere titluri de Trezorerie in acelasi ritm, alimentand in acest fel bule speculative.

Citeste si:

Seful Fed Dallas a comparat reactia pietelor la anuntul Fed de saptamana trecuta cu atacul speculativ condus de investitorul George Soros in 1992 impotriva Bancii Angliei.

"Pietele tind sa testeze lucrurile. Nu am uitat ce s-a intamplat Bancii Angliei in Miercurea Neagra. Nu cred ca poate cineva castiga in fata Fed ... Dar cred ca fondurile foarte mari se organizeaza oarecum ca porcii salbatici. Daca detecteaza vulnerabilitate sau un miros urat, or sa atace", a spus Fisher.

Separat, presedintele Fed Minneapolis, Narayana Kocherlakota, a declarat luni ca nu este preocupat in mod special de reactia pe termen scurt a pietelor financiare la decizia Fed. Oficialul a afirmat, insa, ca va fi ingrijorat daca aceasta va continua.

Sursa foto: Wikimedia Commons