Inca un esec pentru Patriciu: firma de brokeraj va fi inchisa dupa ce a ajuns pe ultimul loc in topul brokerilor

Firma de brokeraj Fairwind Securities, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, si-a anuntat clientii ca isi va inceta activitatea de intermediere a tranzactiilor de pe Bursa, potrivit unei informari publicata de clientii acesteia pe forumul bursier AGF.ro.

„Stimate client, prin prezenta Fairwind Securities SA va multumeste pentru colaborarea pe care am avut-o cu dvs. de-a lungul timpului. Din pacate trebuie sa va anuntam ca situatia economica a pietelor de capital foarte slaba din ultimii ani a fortat actionarii societatii sa decida retragerea societatii din activitatea de tranzactionare.

Avand in vedere cele de mai sus avem rugamintea ca pana in data de 26 iulie 2013 sa ne contactati pentru a ne comunica ce doriti sa faceti cu portofoliul dvs, Futures/sume cash detinute”, se mentioneaza in nota adresata clientilor.

Fairwind a ajuns in luna iunie pe ultimul loc (45) in topul brokerilor de pe Bursa de Valori Bucuresti, avand un rulaj de 129.000 lei. La nivelul primului semestru din 2013, firma a ocupat locul 36, cu o cota de piata de 0,18% aferenta unui rulaj total intermediat de 18,8 milioane lei. Anul trecut, Fairwind s-a aflat pe locul 40 in topul brokerilor.

Firma lui Patriciu a inregistrat o pierdere neta de 1,6 milioane lei in 2011, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

Presedintele Fairwind Securities este Andrei Stefan, anterior acesta fiind analist financiar si la Eastern Securities, compania de brokeraj la care este actionar senatorul UDMR Attila Verestoy.

Intr-un interviu acordat Wall-Street.ro in 2009, Stefan mentiona ca brokerajul este cel mai greu business testat pana la acea data. Acesta spunea ca sustinerea si flerul in afaceri a lui Patriciu s-a realizat doar la nivel strategic.

“Consultanta pe care domnul Patriciu ne-o da, sfaturile sale si experientele profesionale ne ajuta sa cream un avantaj competitiv. Implicarea sa a fost doar la nivel strategic, nu operational, dar faptul ca Dinu Patriciu este actionarul majoritar al companiei este un avantaj net”, mentiona, la acel moment, Andrei Stefan.

Reprezentantii firmei de brokeraj nu au putut fi contactati pentru declaratii.

Faceti greseli! Haideti sa cream un Institut National al Esecului


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri