Un fond al grupului BT vrea sa vanda 2,5% din actiunile SIF Moldova

Fondul de investitii BT Invest1, din grupul Banca Transilvania, vrea sa vanda vineri la bursa un pachet reperzentand 2,5% din actiunile SIF Moldova (SIF2), titluri evaluate la 15,66 milioane lei (3,53 milioane euro), in functie de cea mai recenta cotatie bursiera.

Transferul celor 13 milioane de actiuni va fi intermediat de BT Securities, printr-o vanzare speciala la ordin, potrivit unui anunt transmis de firma de brokeraj Bursei de Valori Bucuresti (BVB), conform Mediafax.

BT Asset Management, societate care administreaza activele fondului de investitii, solicita ca tranzactia sa fie efectuata doar in cazul executiei integrale al ordinului de vanzare.

La cea mai recenta sedinta AGA de la SIF Moldova, CNVM a limitat la 5% drepturile de vot pentru "grupul Banca Transilvania" si firma ceha de brokeraj Wood&Company, care detin impreuna 9,8% din actiunile societatii de investitii, peste pragul legal de detinere la SIF-uri, de 5%.

Comisia a stabilit ca cele doua parti actioneaza concertat, avand in vedere un deal cu 4,91% din titlurile SIF Moldova realizat la 8 martie, ultima zi in care investitorii care cumparau actiuni aveau dreptul sa participe la AGA.

Totodata, Comisia a aratat ca mai multe persoane grupate in jurul Bancii Transilvania actioneaza concertat, printre acestea regasindu-se presedintele CA al bancii, Horia Ciorcila, si administratorul de investitii al BT Asset Management si doua dintre fondurile administrate de acesta.

Totodata, CNVM a emis o ordonanta prin care a dispus ca actionarii respectivi sa isi reduca participatia la 5% in termen de trei luni de la data intrarii in vigoare a atestatului.

Actiunile SIF Moldova au incheiat sedinta bursiera de joi in scadere cu 0,41%, fiind cotate la pretul de 1,205 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a societatii de investitii financiare este de 625,5 milioane lei (17141,1 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri