Listarea Nuclearelectrica prin vanzarea a 10% din actiuni, programata initial pentru iulie, a fost amanata pentru sfarsitul lunii august, potrivit lui Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din Departamentul Energie.

"Tehnic, listarea Nuclearelectrica trebuia sa inceapa, dar nu a inceput din cauze independente de noi. (…) Nu are rost sa pornesti o listare in august, care e luna moarta. Vom amana pana la finele lui august", a afirmat Dumitrascu intr-o conferinta pe teme energetic, citat de Mediafax.

Dumitrascu a mai spus ca Hidroelectrica "va fi in pozitia de listare undeva in toamna anului viitor", iar Complexul Energetic Oltenia va fi pregatit pentru listare in prima jumatate a anului 2014.

Guvernul spera sa obtina 300-350 milioane lei prin oferta de vanzare pe bursa a 10% din actiunile detinute de stat la Nuclearelectrica, o transa reprezentand 85% din aceste titluri urmand sa fie alocata investitorilor institutionali, a anuntat in iunie ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita.

El arata atunci ca va fi convocata Adunarea Generala a Actionarilor si publicat prospectul de emisiune, intregul proces fiind estimat sa dureze pana in jurul datei de 10 iulie.

Inainte de listarea la Bursa, Nuclearelectrica va emite actiuni noi, pentru majorarea capitalului cu 11,077%, din care 10% vor fi vandute la bursa, iar 1,077% vor putea fi cumparate de Fondul Proprietatea, in baza dreptului de preferinta.
Listarea Nuclearelectrica este intermediata de consortiul format din firmele de brokeraj Swiss Capital si BT Securities.
Compania este sub autoritatea Ministerului Economiei, statul detinand 90,28% din actiuni.

Totodata, Ministerul Economiei vrea sa obtina 600 milioane euro din vanzarea pe bursa a 15% din actiunile Romgaz Medias, in noiembrie, si ia in calcul o listare duala, la Bucuresti si Varsovia sau Londra.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Radiografia sectorului energetic in 2014: principalele evenimente