Actiunile Fondului Proprietatea au atins vineri un nou maxim istoric, de 0,71 lei, insa in a doua parte a zilei cotatia a trecut pe scadere si a inchis la 0,705 lei, cu 0,28% sub nivelul de miercuri.

Actiunile Fondului Proprietatea au depasit miercurea trecuta pretul maxim din ziua listarii, din 25 ianuarie 2011, iar in urmatoarele sedinte au atins record dupa record, astfel ca spre finalul zilei de marti au atins pragul psihologic de 0,7 lei/titlu.

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a inchieat sedinta bursiera in crestere cu 0,24%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a urcat cu 1,01%.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborat cu 0,48%.

Indicele extins BET-XT a incheiat ziua in stgnare, iar indicele extins BET-BK a avansat cu 0,22%.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Citeste si:

Jucatorii au tranzactionat in total actiuni de 22,7 milioane lei (5,1 milioane euro), cu 20% sub lichiditatea inregistrata miercuri, de 28,4 milioane lei (6,4 milioane euro). Aproape 60% din lichiditate a fost asigurata de tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea (13,6 milioane lei).

Al doilea rulaj din piata a fost consemnat de titlurile Transgaz (TGN), cu operatiuni de 1,94 milioane lei. Ultimul transfer de vineri a fost perfectat la 187 lei, pret cu 0,54% mai mare fata de nivelul de miercuri.

Cu actiunile BRD a fost integistrat un deal de 1,58 milioane lei. Pachetul de actiuni a fost transferat la un pret de 8,8 lei/titlu, in crestere cu 0,17% fata de inchiderea precedenta. In piata principala, actiunile bancii au inchis in scadere cu 1,2%, la 8,68 lei.

Pe piata Rasdaq, investitorii au transferat actiuni de 74.000 de lei, fata de 232.000 de lei in sedinta anterioara.

La inchiderea pietei principale de la Bucuresti, bursele vest-europene afisau evolutii mixte, investitorii fiind preocupati de faptul ca Rezerva Federala a SUA (Fed) va incepe in septembrie reducerea programului de achizitii lunare de obligatiuni.