Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 257 "pentru", 68 "impotriva" si 7 abtineri, modificarea ordonanei de urgenta privind Autoritatea pentru Supraveghere Financiara, stabilind reducerea de la 11 la 9 a numarului de membri ai consiliului care conduce institutia.

Deputatii au aprobat, astfel, OUG 78/2013 care a vizat modificarea ordonantei 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara in sensul de a aduce amendamente privind cooperarea cu Autoritatea Europeana de Asigurari si Pensii Ocupationale.

Potrivit amendamentelor adoptate, ASF va fi condusa de un consiliu format din 9 membri, dintre care un presedinte, un prim-vicepresedinte, 3 vicepresedinti care sunt membri executivi si 4 membri care sunt neexecutivi.

Deputatul PDL Andreea Paul a sustinut ca modificarea acestei ordonante intr-un interval de mai putin de jumatate de an releva ca ar fi vorba despre o afacere de familie a USL. "Este prost croit, nu face altceva decat sa avantajeze interesele din culisele USL. Din pacate, la dezbaterea din Comisia reunita de buget-finante a fost respinsa propunerea ca membrii ASF sa aiba minimum experienta de 10 ani de la momentul absolvirii studiilor superioare. Multe alte aberatii sunt incluse in acest proiect", a spus Paul.

Marian Neacsu, deputat PSD, a precizat ca modificarile aduse cu aceasta ocazie la OUG privind ASF vizeaza o punere de acord cu memorandumul negociat cu FMI.

Citeste si:
Fondurile de pensii vor putea să facă investiții mai mari în...
Fondurile de pensii vor putea...

Camera Deputatilor este prima sesizata cu acest proiect, Senatul fiind for decizional.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Dragnea il linisteste pe Tariceanu: spune ca nu vor pierde majoritatea
Setari Cookie-uri