Bilteanu amendat de ASF pentru informarea cu intarziere a investitorilor

ASF l-a amendat cu 10.000 de lei pe presedintele CA si directorul general al SIF Banat-Crisana, Dragos-George Bilteanu, deoarece compania a prezentat cu intarziere investitorilor detaliile despre infiintarea firmei SIF Imobiliare in Cipru, care a preluat participatii de 100,4 milioane de lei.

Sanctiunea aplicata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a fost stabilita vineri. Decizia autoritatii a fost transmisa luni SIF Banat-Crisana si publicata marti pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Autoritatea de Supraveghere Financiara - Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare sanctioneaza cu amenda de 10.000 lei pe dl. Dragos-George Bilteanu, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie, pentru ca SIF Banat-Crisana nu ar fi informat in termen publicul, printr-un raport curent, referitor la caracteristicile SIF Imobiliare Ltd", se arata in raportul transmis de SIF Banat-Crisana Bursei.

Societatea de investitii financiare din Arad a transmis Bursei in 10 septembrie ca a publicat pe site-ul propriu informatii referitoare infiintarea firmei SIF Imobiliare. Anuntul privind activitatea firmei din Cipru a venit la solicitarea ASF.

In raportul publicat la acea data SIF Banat-Crisana a aratat ca a infiintat in Cipru o firma, SIF Imobiliare, pentru a transfera participatii de 100,4 milioane lei (22,5 milioane euro) detinute la 18 societati cu activitati in domeniul imobiliar. SIF Imobiliare ar urma sa fie listata pe sistemul alternativ de tranzactionare al Bursei de la Bucuresti.

Citeste si:
Bursa românească, oficial piață emergentă
Bursa românească, oficial...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Infiintarea acestui holding este prevazuta intr-un program de activitate propus in luna aprilie de conducerea SIF Banat-Crisana actionarilor si semnat de Dragos George Bilteanu.

In acelasi program este prevazuta si crearea unui alt holding, care sa cuprinda toate firmele din sectorul hotelier unde SIF Banat-Crisana este actionar.

Modul de administrare a activelor SIF Banat-Crisana a fost schimbat dupa alegerea unui nou consiliu de administratie in luna aprilie si confirmarea lui Dragos Bilteanu in functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al societatii de investitii financiare. Bilteanu este la conducerea SIF Banat-Crisana din luna decembrie a anului trecut, cand Ioan Cuzman s-a retras din posturile respective dupa 18 ani de activitate.

SIF Banat-Crisana a inregistrat in primele opt luni cel mai mic profit dintre cele cinci SIF-uri, de 35 milioane lei.

Citeste si:
Cea mai mare platformă de comerț online vrea să strângă 2,1 mld....
Cea mai mare platformă de...

La finele lunii august, SIF Banat-Crisana avea un activ de 1,52 miliarde lei, cu 15,4% peste nivelul de la finele anului trecut. Totusi, actiunile societatii sunt tranzactionate la cel mai mare discount dintre cele cinci SIF-uri fata de valoarea activului net pe actiune, de 61%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri