Compania olandeza Aegon, prezenta si pe piata asigurarilor din Romania, a lansat o divizie de wealth management care va incerca sa vanda clientilor cu venituri ridicate un produs investitional hibrid, al carui principal beneficiu este reprezentat de lipsa impozitului pe profit. Comisioanele de retragere si administrare ale pachetului Aegon Priviege se inscriu insa in limitele superioare intalnite in piata de private banking si administrare a investitiilor.

Principalul instrument de investitii distribuit prin aceasta noua divizie este Aegon Privilege, o solutie care le ofera clientilor acces la fonduri de investitii recunoscute la nivel international, printre care cele ale Franklin Templeton, Fidelity, Black Rock, Allianz, JP Morgan, Schroder sau Credit Suisse.

Aegon Privilege se adreseaza clientilor cu venituri medii si mari, care pot plasa sume pornind de la 5.000 de euro, in fonduri alese de catre acestia in functie de profilul investitional.

Produsul include de asemenea beneficiile unei asigurari de viata de tip unit-linked.

„Din punct de vedere legal produsul este o asigurare, nu o investitie, din acest motiv nefiind supus la impozitul pe profit. Banii plasati sunt investiti insa intr-unul sau mai multe dintre cele 30 de fonduri atasate, fiecare client avand un advisor personal care il va sfatui pe aceasta tema”, spune Sinziana Maioreanu (foto), CEO Aegon pentru Romania.

Practic, la semnarea contractului, clientii vor putea alege in ce fonduri de investitii isi vor fi distribui plasamentele. Acestia isi vor putea schimba structura investitiilor online, in orice zi, fara sa fie taxati suplimentar.

Taxa de management anuala este cuprinsa intre 1,5 si 1,9% si este calculata in functie de suma investita initial.

„Avand in vedere ca ne adresam persoanelor cu venituri financiare ridicate si cu o educatie financiara buna ne asteptam sa ajungem la cateva sute de clienti cu active totale de 5-6 milioane euro. Acum avem 50 de contracte a caror valoare este de circa un milion de euro. Majoritatea clientilor existenti sunt directori de companii sau proprietari ai unor firme locale”, mentioneaza Sinziana Maioreanu.

Sefa Aegon Romania spune ca Aegon Privilege trebuie privit ca un produs investitional pe termen lung. Clientii isi pot retrage banii dupa primele sase luni de la semnarea contractului. Comisionul initial de retragere este de 9%, insa acesta poate fi eliminat complet daca investitia are o durata de cel putin opt ani.

„Riscurile si beneficiile sunt specifice investitiilor in piata de capital. Desigur ca daca de exemplu pietele merg foarte bine si cineva face un profit de 30% in sase luni, atunci se poate gandi sa isi retraga investitia avand in vedere ca isi poate acoperi comisionul de retragere cu usurinta”, spune Sinziana Maioreanu.

Totusi, in cazul in care pietele de capital au evolutii slabe, investitorii pot pierde o parte din plasamente.

Maioreanu estimeaza ca in Romania exista o piata de circa 4.000 - 5.000 de clienti cu venituri foarte ridicate si care ar putea sa fie interesate de investitii de tip private banking.

La inceputul acestui an, Aegon a preluat portofoliilor de asigurari de viata si pensii private ale Eureko, si si-a lansat propria retea de distributie de distributie - Aegon Office.

La nivel mondial, diviziile de asigurari de viata din grupul Aegon au inregistrat vanzari de 520 milioane de euro la nivelul T2 2013, cu 21% mai mari fata de perioada similara a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri