Compania de foraj petrolier si constructii Dafora Medias (DAFR), controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, intentioneaza sa imprumute 28,7 milioane de lei (6,4 milioane de euro) de la Banca Transilvania pentru finantarea activitatii.

Propunerea pentru accesarea creditului va fi discutata in AGA companiei, convocata pentru 22 noiembrie, potrivit unui comunicat al Dafora transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), scrie Mediafax.

Din suma totala, 17,65 milioane de lei urmeaza sa fie folositi pentru finantarea activitatilor de foraj, 6,65 milioane de lei pentru finantarea unor datorii aferente lucrarilor de constructii, iar 4,4 milioane de lei pentru finantarea activitatii curente pe contracte determinate.

Dafora executa servicii de foraj pentru petrol, gaze naturale si ape geotermale, lucrari de probe productie si workover, dar si servicii de mentenanta si transport pentru echipamentele de foraj. Dafora a contractat majoritatea lucrarilor de foraj pentru companiile internationale implicate in acest sector pe piata din Romania.

Compania a raportat pentru primul semestru o cifra de afaceri de 90,54 milioane lei, cu 23,8% mai mare fata aceeasi perioada din 2012, si pierderi in urcare cu 85,8%, la 10,11 milioane de lei.

Start-up Nation 2018: ce...
Citeste si: Start-up Nation 2018: ce oferte au bancile pentru cei admisi

Calburean detine aproape 49,9% din actiunile Dafora. In actionariatul companiei se regaseste si firma Foraj Sonde Craiova, controlata de oamenii de afaceri Marius si Emil Cristescu. Firma Foraj Sonde Craiova detine 13,67% din titlurile Dafora.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Banca Transilvania lanseaza optiunea BT Visual Help