SIF Oltenia (SIF5) a vandut miercuri un pachet de 28,77% din actiunile producatorului de medicamente Biofarm Bucuresti (BIO), printr-o tranzactie deal in valoare de 96,07 milioane lei (21,6 milioane de euro).

Cele 315 milioane de actiuni au fost vandute la un pret de 0,305 lei, cu 3,39% peste nivelul de referinta.

Actiunile se tranzactionau pe piata principala la un pret de 0,295 lei, in stagnare fata de marti. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 322,98 milioane lei, potrivit Mediafax.

Cele mai recente raportari arata ca in actionariatul companiei se regasesc SIF Oltenia (SIF5) - 28,58%, SIF Banat Crisana (SIF1) - 21,29%, SIF Moldova (SIF2) - 13,06% si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului - 1,05%.

Pe 6 noiembrie, actionarii Bio­farm vor alege noul CA, pentru urmatorii patru ani in adu­nare generala ordinara.

Citeste si:
Bursa incepe luna cu acceleratia la podea: Romania, o piata atractiva?
Bursa incepe luna cu...

Din partea SIF Oltenia (SIF 5) si-a depus candidatura chiar presedintele CA Tudor Ciurezu. SIF Moldova il sustine pe Andrei Hrebenciuc, fiul parlamentarului PSD Viorel Hrebenciuc.

Din partea SIF Banat-Crisana (SIF1) candideaza Dragos Bilteanu, prese­dintele SIF 1, si cetateanul libanez El Lakis Najib, presedintele companiei Romenergo si consilier al lui Bilteanu.

Restul de candidaturi apartin actualilor membri ai CA, respectiv Vasile Danut, actualul presedinte si director general al Biofarm, Andrei Ion, Elena Calitoiu, si Tudor Dumitru.

Producatorul de medicamente a raportat pentru primul semestru un profit net de 13,53 milioane lei (3 milioane euro), in crestere cu 10,3%, iar afacerile au integistrat o dinamica similara, urcand la 58,44 milioane lei (13,3 milioane euro).

Citeste si:
Bursa revine pe crestere; micii investitori au subscris 67,6% din...
Bursa revine pe crestere;...

In bugetul de venituri si cheltuieli, aprobat in aprilie, Biofarm estimeaza pentru acest an vanzari in crestere cu aproape 10%, la 115,1 milioane lei (26,5 milioane euro), insa profitul net ar urma sa scada cu 10%, la 19 milioane lei (4,3 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ce tranzactii au facut SIF-urile si Fondul Proprietatea in T2