De notat ca pretul fost stabilit la 30 de lei in ciuda faptului ca au existat ordine de cumparare ferme din partea micilor investitori pentru de doua ori mai multe actiuni decat cele scoase in oferta.

Pretul final al ofertei este stabilit insa in functie de subscrierile investitorilor institutionali, precum fondurile mutuale sau de pensii, care au putut plasa ordine la orice valoare in intervalul 24-32 lei.

Principalele elemente anuntate astazi de reprezentantii statului si ai consortiului de intermediere al ofertei:

• Pretul uni GDR (reprezentand o actiune) a fost stabilit la 9,25 dolari.

• Pretul Ofertei implica o capitalizare de piata a companiei de 11,6 miliarde lei (3,6 miliarde dolari)

Aproximativ 40% din actiunile si Certificatele Globale de Depozit din cadrul Ofertei au fost vandute institutiilor si publicului din Romania si 60 % investitorilor institutionali din afara Romaniei

Citeste si:

Numarul total de GDR alocate a fost de 20.867.000, comparativ cu 39.946.360 de actiuni ordinare alocate.

• Transa destinata investitorilor mici a fost majorata de la 15% la 20% din totalul Ofertei.

Tranzactiile de GDR pe Bursa de la Londra sub simbolul “SNGR” si tranzactiile de actiuni pe bursa de la Bucuresti, sub simbolul “SNG” sunt planificate sa inceapa pe 12 noiembrie 2013.

• Actionarul Vanzator si Fondul Proprietatea s-au angajat la o perioada de lock-up de 180 de zile, dupa inceputul tranzactionarii actiunilor si Certificatelor Globale de Depozit pe Bursele de la Bucuresti si, respectiv, Londra, supusa unor anumite exceptii si obligatii existente.

• Goldman Sachs International si Erste Group Bank, in calitate de Joint Bookrunners vor retine 13% din veniturile brute obtinute de Actionarul Vanzator in cadrul Ofertei pentru a le utiliza in scopul activitatilor de stabilizare, pe o perioada de 30 de zile de la inceputul tranzactionarii actiunilor si GDR-urilor.

Goldman Sachs International si Erste Group Bank AG actioneaza in calitate de Coordonatori Globali Comuni si Joint Bookrunners pentru Oferta. Banca Comerciala Romana SA si SSIF Raiffeisen Capital & Investment SA au fost numiti Lead Manageri pentru piata locala. Clifford Chance, prin intermediul birourilor de la Londra si Bucuresti, au fost principalii consultanti juridici ai tranzactiei.