Premierul Victor Ponta va efectua, la inceputul saptamanii viitoare, o vizita in Marea Britanie, unde va asista la inceperea tranzactiilor pe bursa din Londra cu actiunile Romgaz, vandute sub forma de certificate de depozit (GDR), au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Termenul estimat pentru listarea Romgaz atat pe bursa din Bucuresti, cat si pe cea de la Londra este marti, 12 noiembrie, informeaza Mediafax.

In sedinta de miercuri a Guvernului, premierul Ponta l-a felicitat pe ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, pentru succesul vanzarii a 15% din actiunile Romgaz si a anuntat ca saptamana viitoare compania va fi listata la bursa londoneza.

Statul roman a vandut 15% din actiunile Romgaz prin oferta initiala pe Bursa, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 391 milioane euro).

Investitorii au cumparat 36% din actiunile Romgaz sub forma de certificate de depozit, care vor fi listate la bursa de la Londra, restul de 64% fiind achizitionate direct ca actiuni care vor fi tranzactionate la bursa de la Bucuresti.

Citeste si:
CORONAVIRUS Filipine devine prima ţară din lume care închide bursa
Filipine devine prima ţară...

Investitorii au plasat in total ordine de 2,8 miliarde euro, dintre care 204 investitori institutionali au realizat subscrieri de peste 1,7 miliarde de euro, iar 11.903 investitori de retail au subscris de peste 1,1 miliarde euro.

Transa micilor investitori a fost suprasubscrisa de 17,7 ori, iar cel mai mare ordin plasat pe acest segment a fost de 249 milioane lei (aproape 90% din transa).

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a preluat 1,9% din actiunile Romgaz in cadrul ofertei publice initiale, reprezentand aproximativ 13% din pachetul scos la vanzare de stat, pentru echivalentul in lei a 50 milioane euro (aproximativ 225,5 milioane lei).

Citeste si:
Gigantul românesc de IT UiPath vrea pe bursă. “Suntem aproape de...
Gigantul românesc de IT...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri